EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Старт на китайското Глобално селище в зона "Тракия"

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Старт на китайското Глобално селище в зона "Тракия"

mail06:55 | 15.06.2016прегледи 1138 коментарикоментари 0


Представители на над 200 компании и десетки медии станаха свидетели в Шенджен, Китай, на подписването за старта на китайско-европейски пилотен проект за глобално корпоративно седалище в Тракия икономическа зона /ТИЗ/. Под договора за съвместно изграждане и управление на „EU-China New Economy Cooperation Pilot Zone – Plovdiv“ положиха подписи инж. Пламен Панчев, създател на ТИЗ и председател на Съвета на директорите на „Сиенит холдинг“ АД и Чен Зондзиан /Chen Zongjian/, председател на Борда на директорите на китайската компания China Shenzhen Porter Holdings Co., Ltd. Церемонията се състоя в рамките на инвестиционен форум за представяне на проекта като иновативен модел за икономическо развитие пред заинтересовани китайски компании. По време на форума „Сиенит Холдинг“ и China Shenzhen Porter Holdings Co., Ltd подписаха също споразумения с китайски финансови компании и инвестиционни фондове за финансово участие в проекта, както  и с немска асоциация на бизнеса с повече от 100 фирми членове.

Проектът ще обхваща терен от около 2,6 млн. кв. м. и застроена площ от около 5 млн. кв. м. Глобалното селище ще е европейската централа /„Porter City – European Headquarters“/ на китайската компания China Shenzhen Porter Holdings Co., Ltd. То ще даде възможност на производители от цял свят (Европа, Близкия изток и Африка, Русия и страните от ОНД) да изложат своите продукти, да установят свои офиси, търговски и логистични центрове в ТИЗ. Пилотната зона представлява иновативна публична платформа за бизнес, електронна търговия, логистика и финанси, осигуряваща директна връзка между потребителя и производителя. За огромния интерес към нея от китайска страна говори фактът, че повече от час след форума медиите не спряха да интервюират инициаторите на проекта. 

Проектът има пълна подкрепа, както от българска, така и от китайска страна.

 В Шенджен е основана първата специална икономическа зона в Китай. За 35 години Шенджен израства от малко рибарско село до 20-милионен град с БВП в размер на 270 млрд. щ. д. за 2015 г. и реализирани инвестиции в чужбина в размер на 7 млрд. щ. д.

Българската делегация отправи покана към Shenzhen Airlines да участват в търга за отдаване на летище Пловдив на концесия. От китайска страна бе поет ангажимент поканата да бъде предадена на компанията. Развитието на летището би подпомогнало и реализацията на китайско-европейския пилотен проект за глобално корпоративно седалище в ТИЗ. Най-голямата китайска телевизия CCTV излъчи веднага разширен репортаж от водените разговори в община Шенджен.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg