EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Старт на импийчмънт срещу Дилма Русев

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Старт на импийчмънт срещу Дилма Русев

mail16:35 | 21.03.2016прегледи 936 коментарикоментари 0


Бразилските депутати стартираха процедура за отстраняване на президента Дилма Русеф, предадоха Франс прес и ТАСС. Учредена е комисия от 65 депутати, която да изготви доклад и да прецени дали да продължи процедурата срещу президента, която е обвинена от опозицията в измами при отчитането на държавните средства през 2014 година, когато бе преизбрана, и през 2015 година.

Ако се препоръча импийчмънт, докладът ще бъде предаден на долната камара на парламента, където ще са нужни гласовете на две трети от депутатите за обвиняването ѝ пред сената. В противен случай процедурата се анулира.

Ако бъде обвинена Дилма Русеф ще бъде временно отстранена от длъжност за срок до 180 дни. В Сената ще са нужни две трети от гласовете за незабавното ѝ сваляне от власт. В противен случай тя веднага може да поднови работа. В неделя на рекордно масови демонстрации три милиона бразилци поискаха Русеф да напусне властта.

Междувременно, бившият президент на Бразилия Луиз Инасио Лула да Силва положи клетва като началник на канцеларията на президента Дилма Русеф.  Решението дава на Лула да Силва краткосрочна защита от прокуратурата, която го обвини в пране на пари и измама, отбелязва Ройтерс. Сега всички обвинения срещу него ще трябва да се разглеждат от състав на Върховния съд, което ще забави съществено разследването, посочва ТАСС.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4150