EUR 1.9558
USD 1.8036
CHF 1.9846
GBP 2.2826
CNY 2.4956
you tube
mobile version

Старбъкс отворя кафене в Италия

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Старбъкс отворя кафене в Италия

mail15:34 | 25.03.2016прегледи 691 коментарикоментари 0


Американската верига и най-голяма компания в световния кафеен бизнес "Старбъкс" има над 23 хил. филиала в 70 държави, но нито един от тях не е в родината на еспресото и капучиното - Италия. Това обаче ще се промени през 2017 г., съобщава германският вестник Das Rheinische Post.

За предпазливостта на начинанието говори фактът, че "Старбъкс" ще отворят една-единствена кафетерия, и то в северната част на Италия - Милано. Причините за това са основателни: кафе-баровете са част от италианския начин на живот и може да бъдат открити почти на всяка уличка. Скептиците изразиха сериозни съмнения, че американската верига може да надделее в страната, в която кафето има по-важна роля от където и да е другаде. "Няма да дръзнем да учим италианците как да печат кафе, но искаме да представим нашия собствен опит", заяви Хауърд Шулц, главен изпълнителен директор на компанията, базирана в Сиатъл. "Искаме да създадем трето място между работата и дома", обясни мениджърът.
"Старбъкс" разчита на успех в запълването на една особена празнина в Италия: повечето кафетерии са пригодени за бързо пиене на кофеинови напитки, на миниатюрни маси и столове в оскъдни откъм пространство помещения. Компанията ще създаде на любителите на кафето условия за по-дълъг престой в заведенията. Така макар да не може да предложи конкурентни цени и видове кафе, веригата ще изпъква с качеството на престоя в кафенетата.

 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4293