EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Старата мотриса стана нова

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Старата мотриса стана нова

mail07:15 | 30.03.2021прегледи 1247 коментарикоментари 0


Преди ремонта

След ремонта

БДЖ вече разполага с още един изцяло обновен електрически локомотив, който вече обслужва влакове по железопътната мрежа в страната. Локомотив 44 070 е вторият напълно възстановен от силно амортизирано състояние и трайно спиране от движение след извършен капитален ремонт в Чехия.

Ремонтираният локомотив е част от изпълнението на два договора за извършване на капитален ремонт на общо 20 електрически локомотива от серия 44, които се реализират след проведени процедури в края на 2019 г. от ДЗЗД „Обединение „Рейл Сървисис”, Р Чехия и „Жос Врутки” А.С., Р Словакия. Капиталният ремонт включва цялостна подмяна на всички елементи в локомотивите с чисто нови части и оборудване.

Въпреки възникналото забавяне в първоначално обявените срокове за изпълнението на ремонтите, породено от въведените ограничителните мерки срещу разпространението на COVID-19, се очаква всеки месец до края на 2021 г. по договора със заводите поетапно да излизат изцяло ремонтирани локомотиви.

Ремонтната програма на БДЖ, която включва ремонт и рециклиране на вагони, капитални и подемни ремонти на локомотиви, основен ремонт и поддръжка на мотрисни влакове, както и закупуването и доставката на нов подвижен състав, значително ще промени облика на подвижния състав и съответно ще повиши качеството на обслужване за клиентите на БДЖ.

Чрез изпълнението на договорите за доставка на нови локомотиви и ремонт на съществуващия подвижен състав, до края на април ще бъде решен проблема с постоянния недостиг на локомотиви за изпълнение на Графика за движение на влаковете, както и ще намалеят възникналите аварийни ремонти и последвалите от тях закъснения на влаковете.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 3886