EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Стара Загора се нужда е модерна ИЗ

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Стара Загора се нужда е модерна ИЗ

mail11:10 | 04.08.2017прегледи 9074 коментарикоментари 0


Създаването на модерна Индустриална зона в Стара Загора ще бъде механизъм за привличането на качествени инвестиции в региона. Това заяви  министърът на икономиката Емил Караниколов, който  участва в дискусия за индустриалното развитие на регион Стара Загора с представители на местната власт и  бизнеса.

Министърът на икономиката изтъкна, че развитието на индустриалните зони в България е много важен аспект от успешното стимулиране и привличане на инвестиции в страната ни и подобряването на бизнес средата.

По време на дискусията бяха обсъдени възможностите за изграждане на Индустриална зона в Стара Загора, както и гарантирането в дългосрочен план на квалифицирана работна ръка.

Министър Караниколов посочи, че Министерството на икономиката подкрепя  дуалната  форма на обучение като плавен преход от обучение към работа, доказал успеха си в страни като Швейцария, Австрия и Германия. Той подчерта, че това е един от начините за осигуряване на подходящи кадри за бизнеса и решаване на проблемите на пазара на труда.


Тагове: ИЗ, Стара Загора
 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 3888