EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Станишев мечтае за комисар по енергетика

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Станишев мечтае за комисар по енергетика

mail20:39 | 18.06.2009прегледи 510 коментарикоментари 0


В Брюксел, където се намира, за да участва в заседанието на Европейския съвет, министър-председателят Сергей Станишев поиска за България поста на еврокомисар по енергетиката, съобщава правителствената информационна служба. На този етап страната ни не мисли за име на новия си еврокомисар, а държи да получи съществен портфейл, какъвто е например енергетиката. В момента европейски комисар по енергетиката е латвиецът Андрис Пиебалгс, известен с твърдото си противопоставяне на опитите на Русия да наложи своите интереси в европейската енергийна политика.
Шансовете България да получи подобно назначение са нулеви тъй като това правителство направи всичко възможно, за да постави България в огромна енергийна зависимост от Москва.
Ресор на българския еврокомисар Меглена Кунева е защитата на потребителите. Мандатът на настоящата Европейска комисия изтича в края на октомври и следващото българско правителство трябва да посочи и името на бъдещия комисар. Кандидатурата на сегашния председател Жозе Мануел Барозу се очаква да бъде обсъдена тази вечер от лидерите на страните членки. Преди началото на Европейския съвет според съобщението на правителствения пресцентър Сергей Станишев е заявил подкрепа за кандидатурата на Барозу за втори мандат.



 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4215