EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Станишев & ПЕС искат 21 млрд.евро

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Станишев & ПЕС искат 21 млрд.евро

mail07:50 | 13.03.2016прегледи 1890 коментарикоментари 0


Социалистите от ПЕС поискаха 21 млрд. евро за инициативата на ПЕС за европейски план за младите хора, съобщава от пресцентърът на Сергей Станшев, ръководител на ПЕС.  Подкрепа за план бе дадена и от френския президент Франсоа Оланд и левите лидери от Европа.  Продължава политическата дискусия за икономически мерки и за изпълнение на Плана "Маршал" за младежта с премиери-социалисти, както и с парламентарната група и партиите-членки на ПЕС. Домакин на следващата ни среща ще е Матео Ренци.Това заяви президентът на ПЕС Сергей Станишев след срещата в Елисейския дворец.
Левите лидери се съгласиха, че Европа има нужда от повече инвестиции, за да постигне качествена заетост и икономически растеж. И застанаха зад реформи, в центъра на които са хората, иновациите, образованието и по-високата квалификация.
"Левите в Европа сме обединени от ценности. Трудно ще намерите общи позиции между Меркел и Орбан по темата за бежанците. Ние сме категорични, че Европа трябва да спре да преминава от криза в криза. Европейските социалисти са единствените, които са в състояние да дадат ясна визия и да предложат смели решения. Показваме лидерство и решителност. Гражданите на Европа искат визия и действия.", коментира Станишев.
"Радвам се, че и премиерът на Гърция Алексис Ципрас взе участие в дискусията. Той вижда правилността на предложенията ни и даде подкрепата си за принципите на Програмата за прогресивни реформи и Плана "Маршал" за младежта. По време на двустранната ми среща коментирахме взаимодействието и единението на всички прогресивни сили в Европа, за да върнем надеждата.", коментира Станишев.
В срещата на върха се включиха вицеканцлерът на Германия Зигмар Габриел, премиерите на Италия и Португалия Матео Ренци и Антонио Коща, канцлерът на Австрия Вернер Файман, премиерите на Швеция, Малта и Чехия Стефан Льовен, Джоузеф Мускат и Бохуслав Сободка. В дискусията участваха и председателят на ЕП Мартин Шулц, председателят на групата на социалистите и демократите в ЕП Джани Питела, Федерика Могерени, Франс Тимерманс и други комисари от лявото политическо семейство.


Тагове: Станишев, ПЕС
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg