EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Срив в цената на свинското

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Срив в цената на свинското

mail16:30 | 03.10.2014прегледи 4957 коментарикоментари 0


Цените на едро на свинско месо в ЕС рязко са паднали вследствие на сезонния ръст на предлагане и най-вече заради забраната за внос в Русия на продоволствени стоки, произведени в ЕСь съобщава агенция Bloomberg, цитирана от Farmer.bg.
Съгласно данните на германската браншова организация ISN (Interessengemeinschaft der Schweinehalter Deutschlands) през миналата седмица средната цена на свинете за клане на германския пазар се срина с 6,5% на 1,446 евро за кг и това е най-големия седмичен ценови спад от януари 2011 г. насам.
Значимото понижение на изкупните (кланични) цени в рамките на изминалите седем дни беше констатирано във всички големи производителки на свинско месо в ЕС, като процента на понижение варираше от 2,7 евроцента в Дания до 11, 4 евроцента в Холандия.
Сезонното увеличение на количествата, които се предлагат на европейския пазар и забраната върху вноса на европейско свинско месо, наложено от руското правителство предизвикаха този шокиращ спад в цените, който удря всички производители, констатира ISN.
В отговор на тази ситуация, асоциацията на белгийските фермери Algemeen Boeren Syndicaat (ABS) призовава своите членове за бойкот на доставките през декември, а анализаторите от германската браншова организация вече говорят за опасност от „катастрофален сценарий".
 


Тагове: свинско, срив, цени
 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg