EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Срив в бизнес хотелите в София

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Срив в бизнес хотелите в София

mail09:50 | 03.10.2011прегледи 656 коментарикоментари 0


Бизнес хотелите в София отчитат срив от 30% в обема на посещенията, съобщи председателят на Софийския туристически район Витан Иванов, цитиран от thexperts.bg .Средната заетост на хотелите в страната през миналата година е била 27%, а тази година е паднала на 22%. В момента средният престой на турист в хотел в София е 2,2 дни, каза той.
По-малкото бизнес посещения и организирани конгресни събития са поставили хотелиерите почти в невъзможност да плащат туристическия данък. В София петзвездните хотели плащат по 3 лв. на легло, което е най-високият данък в страната. Витан Иванов заяви, че ще бъде поставено искане пред столична община данъкът да бъде намален съответно от 3 лв. на 1,20 лв. за петзвезден хотел, 1 лв. за четиризвезден и 40 ст. за къща за гости.
Според мениджъри на четири- и петзвездни хотели в столицата обаче не може да се говори за срив. Спорес тях цитираните данни са базирани върху платения данък, докато за много от хотелите основният бизнес е от организиране на мероприятия, които им носят значителни приходи дори да не реализират нощувки.


 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg