EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Среща Стойнев-Йотингер

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Среща Стойнев-Йотингер

mail08:30 | 18.12.2013прегледи 726 коментарикоментари 0


Брюксел, 18 декември /кор. на БТА Николай Желязков/
Министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойневще бъде приет днес от еврокомисаря по енергетиката Гюнтер Йотингер.
От кабинета на комисаря съобщиха, че срещата ще засегне въпросите за българския енергиен сектор, както и препоръките на комисията в тази област. Двамата събеседници ще разговарят също за приложението на европейското енергийно законодателство, както и за въпроси от областта на енергийната инфраструктура. Йотингер и Стойнев се срещнаха преди седмица заедно с останалите енергийни министри от ЕС, чиито държави са част от трасето на проекта за газопровода "Южен поток" (Италия, Гърция, Унгария, Австрия и Словения). Тогава комисията прие да поеме водещата роля в преговорите с руската страна по изграждането на газопровода. ЕК настоява за спазването на европейското законодателство, което предвижда свободен достъп до тръбопровода от дружества, които не участват в неговата собственост, независимо определяне на цените за пренос на горивото, както и за оператор на газопровода, различен от собственика на съоръжението.
През януари тази година ЕК предаде България на Съда на ЕС затова, че страната ни е въвела само частично директивите за електроенергията и за природния газ, които трябваше да бъдат приложени в националното законодателство до 3 март 2011 година.
За всяка частично приложена директива ЕК предлага санкция от 8448 евро на ден, считано от датата на произнасяне на съдебноторешение, ако с него бъде подкрепено виждането за необходимостта от налагането на наказание.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4164