EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Среща Плевнелиев - собственик на "Лукойл"

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Среща Плевнелиев - собственик на "Лукойл"

mail18:10 | 19.05.2015прегледи 1130 коментарикоментари 0


Държавният глава Росен Плевнелиев прие на „Дондуков“ 2 президента на „Лукойл“ Вагит Алекперов, който е на посещение в България. На срещата ръководството на компанията запозна президента Плевнелиев с инвестиционната програма на „Лукойл“ у нас и с хода на реализацията й.

Това съобщи президенската канцелария. Представителите на компанията са в България по повод въвеждането в експлоатация на нов комплекс за преработка на тежки остатъци в „Лукойл Нефтохим-Бургас". На предишни срещи с държавния глава през 2012 г. и 2014 г. от компанията вече представиха пред президента Плевнелиев параметрите на проекта, който се предвижда да повиши ефективността на рафинерията в Бургас. В строежа на съоръжението са вложени 1,5 млрд. долара, което представлява една от най-големите чуждестранни инвестиции у нас през последните години, а инсталацията е единствената по рода си в Югоизточна Европа.

Президентът Плевнелиев приветства използването на иновативни технологии в новата инсталация и факта, че благодарение на тях ще се повиши конкурентоспособността на рафинерията в Бургас на европейския пазар. Държавният глава отбеляза, че производството ще отговаря дори на най-високите екологичните норми на Европейския съюз.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg