EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Среща на митичната Билдерберг груп

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Среща на митичната Билдерберг груп

mail14:16 | 12.04.2016прегледи 829 коментарикоментари 0


Годишната среща на Билдербергската група ще се проведе в Дрезден между 9 и 12 юни, съобщи германското външно министерство. Срещата ще се проведе в хотел Кемпински Тахенберг Палас. За първи път групата ще проведе среща в град от бившия Източен блок. 
Името „Билдербергска група“ идва от названието на хотел „Билдерберг“ в холандския град Остербек, където през май 1954 се състои първото й заседание.

Групата се състои от около 130 участници, мнозинството от които бивши президенти, министри, банкери и собственици на средства за масова информация. Входът и присъствието на тази конференция се осъществяват само чрез лична покана. Активните членове на клуба са 383 човека, като 128 от тях, или 1/3 са американци, а останалите - европейци и азиатци (японци, корейци, представители на Тайван, Сингапур и Хонг Конг). На конференциите се обсъждат национални въпроси на отделните страни, както и международната им политика.

Заседанията са засекретени. Съществуват конспиративни теории, според които групата се опитва да създаде световно правителство и да подчини света на своята власт. Главната квартира на групата се намира в Ню Йорк. В едно от заседанията на тази група преди години участвуваше и българският депутат от БСП Николай Камов.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg