EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Среща на Екофин и Еврогрупата

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Среща на Екофин и Еврогрупата

mail11:10 | 03.10.2011прегледи 505 коментарикоментари 0


Министрите на финансите от еврозоната (Еврогрупата) и на икономиката и финансите на Евросъюза (Екофин) ще проведат заседание на 3-4 октомври в Люксембург, като основен въпрос са дълговите проблеми на еврозоната и в частност на Гърция, които след половин година финансово подпомагане се задълбочават, съобщи РИА Новости.
Като се има предвид дневният ред на форума, не могат да се очакват нови решения в отговор на продължаващата криза на суверенните дългове. Бекграунд за предстоящите срещи е напрегнатата глобална финансово-икономическа обстановка, за което свидетелстват данни на световните борси. Британският индекс FTSE 100 на последната сесия за търговия в петък изгуби 1,32 %, германският DAX спадна с 2,44 %, френският САС 40 се задържа на 1,51 %. Пазарът на акции в САЩ завърши търговията също така в "червената зона": индексът DJIA се понижи с 2,16 %, индексът на широкия пазар S&P спадна с 2,5 %. Високотехнологичният Nasdaq се понижи с 2,63 %. Болшинството борси в Азиатско-тихоокеанския регион също демонстрират негативна динамика: хонгконгският индекс Hang Seng спадна с 2,32 %, корейският KOSPI добави 0,02 %, индексът на Шанхайската стокова борса SSE Composite се понижи с 0,26 %, японският Nikkei Stock Average 225 се укрепи на 0,03 %.
Еврогрупата ще започне заседанието си в 18:00 българско време днес, според съобщение на съвета. В самото начало на срещата еврокомисарят по икономическите и валутните въпроси Оли Рен ще информира министрите за поредната, пета мисия на "тройката" (ЕК, ЕЦБ и МВФ) в Атина. Мисията прекъсна посещението си в началото на септември и се завърна в Гърция едва в края на месеца – това бе предизвикано от неизпълнението от тази страна на целите, поставени пред нея от кредиторите по макроикономическите показатели.
 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg