EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Среща на БРИКС, създават свои МВФ, банка

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Среща на БРИКС, създават свои МВФ, банка

mail12:10 | 15.07.2014прегледи 1077 коментарикоментари 0


Двудневна среща на държавните и правителствени лидери на страните от групата БРИКС (Бразилия, Русия, Индия, Китай, Южна Африка) започва днес в бразилския град Форталеза, предадоха световните агенции.
Това е шестата среща на върха на държавите от обединението, които общо заемат 26 процента от повърхността на Земята и представляват почти половината световно население, уточнява ДПА.
В центъра на срещата е създаването на Банка за развитие и Фонд с общи валутни резерви като паралелни структури на Световната банка и Международния валутен фонд (МВФ).
Бразилският президент Дилма Русеф е домакин на форума, на който присъстват руският президент Владимир Путин, китайският президент Си Цзинпин, президентът на Република Южна Африка
Джейкъб Зума и премиерът на Индия Нарендра Моди. Утре лидерите на БРИКС ще се срещнат с държавни и правителствени ръководители на държави от Южна Америка в столицата на Бразилия.
Страните от БРИКС разработват стратегия за икономическо сътрудничество и планират да засилят конкурентоспособността си на световния пазар, съобщи по-рано днес Путин в интервю за
ИТАР-ТАСС. Според руския лидер членовете на групата искат да изменят сегашното положение, при което световната валутна система зависи от политиката на американските власти.
 


Тагове: БРИКС, МВФ, банка
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg