EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Средната пенсия в Индия е около $30

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Средната пенсия в Индия е около $30

mail07:30 | 17.08.2023прегледи 604 коментарикоментари 0


В развитите страни хората са свикнали да имат пенсии и по този начин да са финансово осигурени за старостта. За една част от жителите на Земята това е естествено и така трябва да бъде. Въпреки това има много страни по света, където пенсиите или не съществуват, или са незначителни. Една от тези страни е Индия, пише dzen.ru.

В Индия все пак има пенсии. Но те са достъпни, ако сте работили дълго време в държавните служби или ако сте били в армията. А това се отнася на практика само до около 12% от населението. Към март 2023 г. средната пенсия в Индия, приблизително приравнена към световните валути, е около 30 долара.

Тоест пенсии има, но те са много малки, а и ги получават изключително малка част от населението - само всеки девети човек в пенсионната възраст от многолюдната азиатска държава. Властите официално смятат, че в Индия има големи семейства, така че те могат сами да изхранват възрастни членове на фамилиите.

Но в този случай няма никакви гаранции. Колкото и голяма да е една държава, в нея пак ще има бездетни хора или такива по различни причини останали без роднини. А и не всеки има добри отношения с децата и близките си. Някои отказват да помогнат на родителите си.

Например в съседен Пакистан, който не е много по-различен от Индия, хората носят наказателна отговорност за издръжката на по-старото поколение. В Индия този въпрос не е разработен по никакъв начин. В Индия няма пенсии защото има зле организирана законодателна и изпълнителна система.

Държавата се опитва да въведе доброволни пенсионни вноски за хората, но поради ниското доверие в системата хората не бързат да я използват. Индия става все по-развита страна и само няколко щата имат висока раждаемост.

Като цяло в Индия раждаемостта вече е доближила 2 деца на жена. В близко бъдеще ще има още по-малко млади индийци. В по-старото поколение, което сега трябва да получава пенсия, в едно семейство са се родили по 10 деца, а сега са само две.

Работещите плащащи данъци са по-малко от хората в пенсионна възраст. Населението продължава да застарява, продължителността на живота се увеличава. В бъдеще е просто невъзможно да се осигурят пенсии на цялото население.

Източник: money.bg


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg