EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Средата на 2015 – със средноевропейски доходи?

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Средата на 2015 – със средноевропейски доходи?

mail16:10 | 27.01.2010прегледи 628 коментарикоментари 1


Мандат и половина-два ще са необходими за постигане на средноевропейски доходи, според  финансовият министър Дянков
Растеж от 0.3 % прогнозира за 2010 Министерството на финансите. В Конвергентната програма, разработена от експертите и  приета от МС, има и предвиден песимистичен сценарий, при който растежът на българската икономика е от минус 2 %. Оптимистичният сценарий е за растеж от 1 %.На практика това означава, че българското стопанство ще произведе 3-4 млрд. лева повече, разясни Симеон Дянков.
В следващите три години ще се стремим към намаляване на външния дълг и към повече чуждестранни инвестиции.
Експортните сектори ще бъдат локомотивът за излизане от кризата, като за месец ноември 2009  България вече отчита ръст в износа от 3.3 %. Така страната ни се нарежда сред петте държави в света с най-висок ръст на износа.
Дянков се надяват, че бюджет 2011 ще позволи намаляване на ДДС с 2 % и още 2 % в края на мандата. Намаляването на осигурителната тежест с 5% за целия мандат на правителството ще нареди страната сред първенците по ниски данъци.
Предстои Европейската комисия да оцени изготвената конвергентна програма. Очакваме около месец април да имаме оценка, посочи министърът. След това може да бъде задействана процедурата по кандидатстване в ERM ІІ.


 
Коментари
 
op - 27-01-2010 г. 17:19:36

След като десетки години данъците бяха в небесата и бизнеса умираше ден след ден,а хората си заминаваха със същата скорост, сега когато е твърде късно се чудим как да вържем двата края и да решим нерешими наслоени проблеми от десетилетия.Само с пенсионери е много видно,че не върви,по-добре да прекръстим държавата на "Дом за стари хора България".Те пенсионерите не са виновни,че така се случи,но като си живееха сладкия живот на младини не мислеха за после нали,нещо да променят,нещо да протестират,да се замислят какво ще излезе от това недоносче България и строят и.Сега имат време - да мислят,но вече от тях нищо не зависи. Намаляйте данъците още,дано нещо се задвижи,в което дълбоко се съмнявам като гледам как всеки с когото държавата се е подиграла я напуска и никога през ум не му минава да се върне,нито да праща пари там.То и откъде ли да ги вземе тези пари,като навсякъде по света е мизерия...

 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg