EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Спря миграцията от Източна към Западна Германия

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Спря миграцията от Източна към Западна Германия

mail08:30 | 22.11.2013прегледи 715 коментарикоментари 0


Вътрешната миграция между източните и западните провинции на Германия е спряла, посочва германският в. "Цайт", позовавайки се на официални данни. Положението в бившите източногермански провинции е по-добро от когато и да било след обединението през 1990 година според германското правителство. В годишния доклад за състоянието на германското единство в почти всички области се отчитат положителни данни за развитието на източните региони. За първи път не е имало вътрешна миграция от Изток на Запад, раждаемостта се повишава и дори е над средната за останалата част от страната.
Безработицата е на най-ниско равнище от 1991 година. Икономическите условия и в източните, и в западните провинции са се подобрили, а работниците в бившите източногермански райони от гледна точка на квалификацията, заетостта и гъвкавостта са сред най-добрите в света. Според
доклада става дума за забележителна реиндустриализация на Изтока, посочва "Цайт".
Друго предимство на източните региони са множеството университети и изследователски центрове. "Изравняването с икономическото равнище на западните провинции през последните години се е забавило", отчитат обаче експертите и посочват, че причина за тази тенденция е още по-доброто развитие на Запад. Очаква се министърът на вътрешните работи Ханс-Петер Фридрих да представи доклада си, допълва "Цайт".
 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1075