EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Спрени от продажба фалшиви ножове Gerber

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Спрени от продажба фалшиви ножове Gerber

mail07:00 | 04.04.2014прегледи 3206 коментарикоментари 0


Производителят на известната марка ножове Gerber - Fiskars - съвместно с институциите в България елиминира некоректната търговска дейност с продукти на марката, съобщава компанията.
Рутинни проверки на фирмата през 2013 година установили, че на територията на България се продават реплики на оригинални продукти с марката Gerber, сред които и такива от известната серия инструменти за оцеляване на популярния авантюрист Беър Грилс.
Продажбата на фалшиви стоки е нарушение на интелектуалната собственост, както според националното законодателство, така и според това на ЕС, а неправилното използване на търговските знаци на определена марка противоречи на лоялните търговски практики.
С тези аргументи Fiskars е изпратила писма до българските дружества, за които е установено, че търгуват с фалшиви продукти под марката Gerber, с настояване да се прекрати незабавно и трайно вноса, предлагането, продажбата и всеки друг вид разпространение на стоки, на които без разрешение са поставени търговските марки на Fiskars.
Със съдействието на прокуратура, Агенция „Митници”, Комисия за защита на потребителите и Патентно ведомство голяма част от фалшивите стоки, разпространявани от името и под марката на Fiskars, са иззети от българския пазар.
Оригиналните продукти на компанията с гаранционно обслужване и доказано качество, достигат до ценителите в България чрез официалния дистрибутор XCoSports и мрежа от над 80 оторизирани дилъри.

 


Тагове: ножове, Fiskars
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg