EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Споразумение между МРР и ЕИБ

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Споразумение между МРР и ЕИБ

mail15:30 | 11.07.2014прегледи 1105 коментарикоментари 0


Министерският съвет предлага на Народното събрание да ратифицира подписаното Споразумение за изменение на Финансовото споразумение от 2010 година между правителството на Република България, представлявано от министъра на регионалното развитие, и Европейската инвестиционна банка за създаване на Холдингов фонд по Съвместната европейска инициатива за устойчиви инвестиции в градските райони (JESSICA). С изменението срокът на действие на Финансовото споразумение се удължава до края на 2015 година, като по този начин се гарантира ефективно
управление на средствата от Оперативна програма "Регионално развитие" 2007-2013 година. Това съобщи пресслужбата на кабинета.
Финансовото споразумение с Европейската инвестиционна банка за създаване на Холдингов фонд по JESSICA е ратифицирано от Народното събрание и е в сила от октомври 2010 година. За целите на изпълнението на инициативата са осигурени 33 млн. евро от ОП "Регионално развитие". До момента с тях са създадени два фонда за градско развитие, които финансират проекти за градско развитие под формата на публично-частни партньорства и други проекти за устойчиво и интегрирано градско развитие в седемте големи града в България - София, Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Стара Загора и Плевен. Фондовете са сключили договори за финансиране на 10 проекта чрез предоставяне на заеми на обща стойност 19,69 млн. евро, в това число 7,48 млн. евро от ОПРР 2007-2013 година.
Източник на средствата за възнаграждение по предоставяните услуги ще бъдат върнатите средства от операции, изплатени от фондовете за градско развитие на Холдинговия фонд до края на действие на споразумението.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg