EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Споразумение Кока-Кола България & БЧК

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Споразумение Кока-Кола България & БЧК

mail11:30 | 18.08.2014прегледи 1056 коментарикоментари 0


Изпълнителният директор на Кока-Кола ХБК България Светослав Атанасов и председателят на Българския Червен кръст Христо Григоров подписаха на специална церемония Генерално споразумение за партньорство. Целта на документа е координиране на усилията на двете страни при разработване на програми и проекти за съвместни действия, насочени към извънредни ситуации, природни бедствия, подкрепа на хора в неравностойно положение и други. Като част от споразумението, Кока-Кола ХБК България ще осигурява топъл обяд за 50 деца в неравностойно положение от Софийска област през учебната 2014/2015 година по програма на БЧК. Компанията ще си сътрудничи с Българския Червен кръст в рамките на Партньорската мрежа за благотворителност.

Партньорската мрежа за благотворителност на БЧК е създадена през 2004 г. с цел да подпомага БЧК при набирането на средства за финансиране на различни благотворителни инициативи. Тя обединява 21 компании от корпоративния сектор. С всеки от партньорите БЧК провежда съвместни социални кампании, а с набраните средства подпомага уязвими групи от българското общество. Програма „Топъл обяд” се реализира в рамките на Партньорската мрежа. Основната цел на програмата е да се подпомогне физическото развитие на деца в неравностойно положение и чрез топлия обяд те да се върнат в училище. С различни кампании се набират средства и се финансират проекти “Топъл обяд” за ученици от цялата страна. Тази година се навършват 10 години от старта на проекта, който до момента е осигурил безплатен топъл обяд за над 8 000 деца.

Кока-Кола ХБК България е най-големият производител на безалкохолни напитки в страната, който притежава изключителното право да бутилира продуктите на The Coca-Cola Company. Кока-Кола ХБК България стартира дейността си в България през 1992 година. Компанията е инвестирала над 500 млн. лева в българската икономика от създаването си досега. Централният офис се намира в град София. Дружеството има два бутилиращи завода и 9 дистрибуционни центъра в цялата страна. Отговорен работодател за над 1000 души, ККХБК България дава възможност за трудова заетост на още 8 физически и юридически лица, които получават законни доходи като партньори, доставчици и клиенти. Компанията е част от Coca-Cola Hellenic Group - една от най-големите бутилиращи компании на продуктите на The Coca-Cola Company в света и най-голямата в Европа.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4143