EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Споразумение Google & AFP

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Споразумение Google & AFP

mail10:06 | 19.11.2021прегледи 2208 коментарикоментари 0


Google и AFP сключиха споразумение, по силата на което интернет гигантът ще плаща за онлайн съдържанието на френската осведомителна агенция, което се появява в търсачката му, съобщи ДПА.

Главният изпълнителен директор на AFP Фабрис Фрис заяви в комюнике, че сделката е признание за това колко ценна е информацията.

"Споразумението с агенция Франс прес демонстрира нашето желание да намерим общ език с издателите и информационните агенции във Франция по въпроса за сродните права", заяви управляващият директор на Google за Франция.

То е за срок от 5 години и е първото споразумение по силата на европейската директива за авторското право и сродните му права, което включва информационна агенция. Евродирективата целеше да актуализира остарелите норми на авторското право и да го пригоди за цифровата епоха, като гарантира, че авторите ще получават по-добри възнаграждения за публикувано в интернет съдържание.

Google първоначално отказваше да плаща за препубликувано съдържание, но загуби дело в парижкия апелативен съд през октомври 2020 г.

Американската компания съобщи неотдавна, че е започнала преговори със стотици новинарски организации в страни, където нормативният акт е влязъл в сила, в това число във Франция, Унгария, Дания и Нидерландия./БТА


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4136