EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Споразумение Amazon & Visa

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Споразумение Amazon & Visa

mail15:01 | 21.02.2022прегледи 10663 коментарикоментари 0


Amazon постигна споразумение с Visa за уреждане на глобалния спор относно таксите за кредитни карти, съобщава CNBC, като се позовава на изпратени до медията изявления от компаниите.

Сделката ще позволи на клиентите на Amazon във Великобритания да продължат да използват кредитни карти Visa, както беше обявено по-рано от двете компании. Amazon също така ще намали таксата от 0,5%, която въведе миналата година върху транзакциите с кредитни карти Visa в Сингапур и Австралия.

Наскоро постигнахме глобално споразумение с Visa, което позволява на всички клиенти да продължат да използват своите кредитни карти в нашите магазини. Amazon остава ангажиран да предлага на клиентите възможност за плащане, която е удобна и дава право на избор, казва говорител на интернет гиганта в съобщение до CNBC.

От Amazon оказваха натиск върху Visa да намали таксите си, припомнят от американската медия. Поредица ходове сигнализираха за нарастващо разочарование на търговците на дребно от разходите, свързани с основните картови мрежи, както и от пазарната сила на гиганта за електронна търговия и влиянието му върху неговите партньори.

Компании като Visa, Mastercard и American Express са изправени пред интензивна конкуренция от нови конкуренти във финансовата сфер, като наприме Klarna, компания използваща отворено банкиране - технология, която позволява на стартиращите фирми ефективно да заобикалят традиционните платежни средства, каквито са кредитните карти./БТА


Тагове: Visa, Amazon
 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg