EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Списание People се продава

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Списание People се продава

mail16:45 | 15.02.2013прегледи 581 коментарикоментари 0


Американската медийна група Time Warner преговаря за продажбата на повечето си списания, твърдят сп. Fortune, което е част от групата, но не е предвидено да се продава, както и в. Wall Street Journal, цитирани от Франс прес. Според източници на изданията групата ще запази само Time, Fortune и Sport Illustrated, а ще продаде другите си списания, сред които People - смятано за най-печелившото в света.
Компанията с капитализация от 49 милиарда долара преговаря с медийната компания Meredith за създаване на дружество, което да притежава списанията, отбелязва ДПА.
Групата Time не бе пощадена от кризата в печатните издания и трудно се адаптира към нарастващата конкуренция на публикациите в интернет. В края на януари компанията обяви, че планира да съкрати около 6% от служителите си или около 480 души. Продажбите на списания са се свили със 7% миналата година до 3,4 милиарда долара, а печалбите са се сринали с 25% до 420 милиона долара. Time Warner се раздели през 2009 година с кабелния оператор Time Warner Cable и интернет групата AOL.


 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg