EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Спирането на Galaxy Note 7 ще струва $6+ млрд.

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Спирането на Galaxy Note 7 ще струва $6+ млрд.

mail17:01 | 18.10.2016прегледи 5478 коментарикоментари 0


Общите преки загуби за Samsung Electronics заради спирането на продажбите на проблемния Galaxy Note 7 ще възлязат на около 7 трилиона вона (6,17 милиарда долара), предаде ТАСС, като се позова на информация на агенция Йонхап, съобщи БТА.

Анкетираните южнокорейски анализатори включват в тази сума загубите от изтеглянето на телефоните и пропуснатите ползи.

Компанията, цитирана от световните агенции, обяви днес, че от спирането на продажбите на Galaxy Note 7 ще изгуби над 3 трилиона вона (3 милиарда долара) за четвъртото тримесечие на тази година и за първото тримесечие на 2017 година. Представители на технологичния гигант уточниха, че сега Samsung ще се съсредоточи върху продажбата на други водещи устройства като Galaxy S и Galaxy S 7 Edge.

Освен това компанията ще отдели особено внимание на безопасността на продукцията си за потребителите, като ще внесе значителни промени в процеса на контрол на качеството, се посочва в прессъобщението.

По-рано тази седмица Samsung понижи прогнозата си за печалбата през третото тримесечие с 2,3 милиарда долара - сума, която може да заличи цялата печалба на подразделението за мобилни устройства на компанията, припомня Асошиейтед прес. Това не включва първия етап от изтегляния, които анализаторите оценяват на 1 до 2 трилиона вона.

Така общата сума на загубите достига около 5,3 милиарда долара, посочват Ройтерс и АП.

В началото на септември компанията бе принудена да нареди изтеглянето на 2,5 милиона Galaxy Note 7  поради случаи на прегряване на батерията и запалване на телефона и тогава понесе загуби за милиард долара. След това Samsung обяви, че дефектът е отстранен и започна замяна на по-рано купените Note 7 с нови. От 1 октомври продажбата на устройството бе възобновена на територията на Южна Корея.

Проблеми обаче продължиха да се появяват и при сменените апарати. Поради тази причина на 11 октомври Samsung обяви пълното спиране на производството на Galaxy Note 7.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg