EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Спира "Неделен Труд" и в. "Новинар"

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Спира "Неделен Труд" и в. "Новинар"

mail14:46 | 03.07.2016прегледи 1185 коментарикоментари 0


Вестник „Труд“ спира да излиза в неделя от 3 юли. Това стана ден след като вестник „Новинар“ спря да излиза, пише на сайта си СБЖ. От разпространителските фирми съобщиха, че са получили писмо от главния редактор на „Труд“ Петьо Блъсков, че считано от 3 юли спира отпечатването и излизането на пазара на неделното издание на вестника.
В интервю пред електронна медия главният редактор се оправдава, че спира неделния „Труд“ с факта, че отпечатването не се рентирало, тъй като много малко хора си купували вестници в неделя.
Да припомним, че Блъсков купи „Труд“ от Венелина Гочева в края на миналата година. Със сделката той придоби марките на „Дневен Труд“, „Жълт Труд“, „Седмичен Труд“ и „Нощен Труд“. Дружеството е било заложено срещу 3,7 милиона евро кредит, които Първа инвестиционна банка отпуснала на „Блъсков медия“, се вижда от договор за залог, подаден пред Агенцията по вписванията.

Ден преди това в. "Новинар" спря да излиза. Рекламният отдел на вестника е разпратил съобщение до партньорски агенции, в което се казва, че "Новинар" няма да излиза и се изразява благодарност за съвместната работа. Работи обаче сайтът на изданието.Не е известно какво ще стане с екипа на всекидневника. По неофициална информация на част от репортерите е съобщено, че ще им бъдат търсени места във вестниците "Монитор", "Телеграф" или "Меридиан Мач".

 

 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg