EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Спира добивът на нефт в Северно море?

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Спира добивът на нефт в Северно море?

mail11:07 | 09.02.2016прегледи 951 коментарикоментари 0


Най-големият синдикат във Великобритания и Ирландия - Unite - предупреди, че декларираните от петролните гиганти загуби в размер на милиарди лири може да доведат до преустановяване на добива на нефт в Северно море в рамките на година, ако правителството в Лондон не се намеси, пише вестник The National, цитиран от агенция Фокус.
Синдикатът разкри, че спадът в сектора нанася тежки загуби на компаниите и води до "твърде бързото" съкращаване на работни места: поевтиняването на цените на петрола, започнало преди около година, е оставило 70 хил. служители в Обединеното Кралство без работа. Прогнозите сочат, че още 200 хил. работни места може да бъдат закрити преди кризата да бъде преодоляна.
За да бъде даден шанс за бъдеще на британското производство на нефт и газ в Северно море, правителството в Лондон трябва незабавно да приложи аварийни данъчни мерки, които да облекчат сектора, препоръча Unite. В противен случай ще има "неизбежни последици, които ще ни отведат до точка, от която няма връщане", твърди синдикатът.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg