EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Спешни мерки в БДЖ

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Спешни мерки в БДЖ

mail09:00 | 21.10.2014прегледи 757 коментарикоментари 0


Ръководствата на „Холдинг БДЖ“ ЕАД и ДП НКЖИ представиха на министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Николина Ангелкова изисканите от нея в началото на тази седмица, конкретни мерки за подобряване условията на труд в българските железници и повишаване безопасността на жп превозите на пътници и товари.

В документите са разписани незабавни, средносрочни и дългосрочни мерки, свързани с ремонта и поддръжката на подвижния състав и жп инфраструктурата, подобряване на квалификацията на експлоатационния персонал и план за повишаване на безопасността. Предложените незабавни действия от двете компании са свързани с проверка на изправността на системите за влакова диспечерска радио връзка и автоматичната локомотивна сигнализация, както и въвеждане на процедури за ежедневен контрол, заедно със засилване координацията между отделните звена за контрол на безопасността в двете жп. дружества. Също така предложението е веднага да стартира изпълнението на подробен график за обучение на експлоатационния персонал.

В началото на тази седмица седмица в оперативен порядък министър Ангелкова ще обсъди с ръководствата на жп компаниите приоритетните действия в краткосрочен, средносрочен и дългосрочен план, както и необходимите финансови средства за тяхното изпълнение, заложени в съществуващите бюджети.

Веднага след това министър Ангелкова и екип на МТИТС ще представи за обсъждане на синдикалните партньори мерките за подобряване условията на труд в българските железници и повишаване безопасността на жп превозите на пътници и товари. Целта е в максимално кратки срокове, след одобрение на синдикатите в жп транспорта, мерките да започнат да се изпълняват.

След като всички заинтересовани страни се запознаят и одобрят приоритетните действия и плана за тяхното изпълнение, министър Николина Ангелкова ще ги представи публично./МТИТС
 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 3886