EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Специална търговска мрежа за Fiat в САЩ

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Специална търговска мрежа за Fiat в САЩ

mail09:40 | 06.07.2010прегледи 816 коментарикоментари 0


Американският автомобилостроителен гигант Chrysler Group LLC ще изгради отделна търговска мрежа, която да продава автомобилите, произвеждани от италианската група Fiat Gorup SpA, когато към края на годината те отново бъдат внесени в САЩ, предаде Асошиейтед прес.
Американската компания уточни, че сегашните търговци на автомобили с марките Chrysler, Dodge, Jeep и Ram, ще получат възможност да кандидатстват за права за продажба на автомобили Fiat. За да спечелят обаче франчайзингови права, ще им се наложи да могат да оперират отделни търговски обекти с различен персонал по продажбите и услугите.
Италианската група Fiat, която за последно е продавала коли в САЩ през 80-те години, ще се завърне в страната през декември с дебюта на модела Fiat 500 - малък икономичен автомобил с европейски дизайн. Вероятно и други модели на Fiat ще стъпят на американския пазар, но засега компанията е съобщила само за 500,
 който в Италия е известен под името Cinquecento.
Търговските представителства на Fiat ще бъдат разположени в близо 125 метрополни района в САЩ, в които Chrysler е установил висока регистрация на малки коли, както и голям потенциал за растеж при продажба на такива автомобили, съобщи говорител.
Компанията очаква да има 200 търговци на Fiat в 41 щата.
Fiat получи контрола над Chrysler от правителството на САЩ, когато на 10 юни миналата година американският автомобилопроизводител излезе от процедура по обявяване на фалит. Ликвидните средства на компанията щяха да се изчерпат
напълно и тя щеше да бъде разпродадена на части без помощта от близо 15 милиарда долара, отпусната й от правителствата на САЩ и Канада. Макар че според главния изпълнителен директор Серджо Маркионе компанията има да извърви още дълъг път до възстановяването си, миналия месец той се похвали с оперативна печалба на Chrysler за първото тримесечие, растеж на продажбите два поредни месеца и планове за 16 нови или осъвременени модела до края на тази година, припомня АП.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg