EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Спекуланти ще ударят и Белгия скоро

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Спекуланти ще ударят и Белгия скоро

mail11:36 | 22.12.2010прегледи 1195 коментарикоментари 0


Ако правителството незабавно не приеме мерки за бюджетни икономии, то Белгия в близките месеци ще бъде подложена на спекулативни атаки, подобни на Ирландия, заяви вицепремиерът и финансов министър на Белгия Дидие Рейндърс, предаде в. Ведомости. „Убеден съм, че спекулантите ще предприемат атака срещу Белгия през следващите три месеца, ако не бъдат взети мерки от настоящото или новото правителство,” заяви Рейндърс. По неговите думи става дума за икономии на бюджетни средства в размер „не по-малко от 2 млрд. евро”.
Държавният бюджет на Белгия за 2011 г. до този момент не е приет, тъй като няма ново правителство в страната, което трябва да бъде сформирано след състоялите се през юни 2010 г. парламентарни избори и все още не е факт, заради съществуващи различния между партиите. В условия на политически криза продължава работата на кабинета на Иво Летерм, чиято оставка стана повод за свикването на юнските избори.
В същото време международната рейтингова агенция Standard & Poor’s преразгледа прогнозата за суверенния рейтинг на Белгия от „стабилна” към „негативна” на фона на изострената политическа криза в страната. При това S&P потвърди дългосрочния рейтинг на Белгия в границите на „AA+”, а краткосрочния - на ниво от „A-1”.


 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg