EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Спекула, не студ, повишава цените

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Спекула, не студ, повишава цените

mail14:20 | 20.02.2012прегледи 630 коментарикоментари 0


Земеделски производители не са се обръщали към Министерството на земеделието и храните за посеви, унищожени заради ниските температури. Това заяви министърът на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов, информира Агенция “Фокус”. "Има посеви, които са унищожени заради наводнението в село Бисер и Свиленград. Очакваме да се стопи снегът и да се оттегли водата, щетите ще бъдат оценени и ще работим в посока на това – да бъдат компенсирани" - каза той.
Ако се търси начин да се оправдае определено поскъпване на продукт – студът не е причината, това е спекула. Единственият сектор, за който този сняг и климатичните условия въздействат положително, това е земеделският, защото есента беше изключително суха, имаше опасност от измръзване, но когато е покрито от висока снежна покрива, няма как да стане”, каза министър Найденов.
Снегът в случая е положителен за земеделските култури. Къде да има измръзване, попита той. „За да измръзне, трябва да няма сняг, трябва да е голо. Да, сигурно някъде, където е залято и след това е замръзнало, може да се случи, но то не е повсеместно в страната, за да говорим, че ще вдигаме цените”, каза още Мирослав Найденов.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

България 19-та в износа на мебели

11:20 | 12-15-23 | 1954