EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Спасяват имиджа на Dow Jones

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Спасяват имиджа на Dow Jones

mail10:20 | 18.07.2011прегледи 555 коментарикоментари 0


Независима комисия, натоварена да следи за спазването на редакционната етика и почтеност във в. WallStreet Journal, заяви, че не е открила свидетелства за нарушения във вестника или компанията издател Dow Jones, които са собственост на "News Corp. на Рупърт Мърдок, предаде Асошиейтед прес. Комисията посочи в изявление, че не смята, че оставката на Лес Хинтън като издател на WSJ и главен изпълнителен директор на Dow Jones е свързана с дейностите на вестника и компанията.
Хинтън подаде оставка онзи ден в резултат на скандала с телефонните подслушвания, извършвани от някои британски вестници от News Corp.
До 2007 година Лес Хинтън оглавяваше News International подразделението на News Corp., контролиращо британските вестници на медийния магнат Рупърт Мърдок, включително спрения "News of the world".
С тъга наблюдавах от Ню Йорк развитието на историята. Фактът, че не съм знаел за случилото се, очевидно няма значение, и при дадените обстоятелства чувствам, че е уместно да напусна News Corp. и да се извиня на засегнатите от действията на News of the World , заяви той в писмото за оставката си, публикувано в WSJ. След оставката му президентът на Dow Jones Тод Ларсън ще се подчинява на главния оперативен шеф на News Corp. Чейз Кери. Хинтън е смятан за един от основните приближени на Рупърт Мърдок. 67-годишният Хинтън е работил за Мърдок повече от пет десетилетия, издигайки се в йерархията.


 


Тагове: Dow Jones, оставка
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg