EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Спасителните средства за US банки с $200 млрд. по-малко

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Спасителните средства за US банки с $200 млрд. по-малко

mail12:21 | 07.12.2009прегледи 405 коментарикоментари 0


Отпуснатите от правителството средства за спасяване на най-големите американски банки ще бъдат с най-малко $ 200 млрд. по- малко в сравнение с предварителните очаквания, съобщава Reuters, позовавайки се на информация от Федералния резерв.
От $ 700 - те млрд. спасителни разходи, заделени от администрацията на Обама по линия на програмата TARP, от която вече бяха използвани значителни суми, се очаква да бъдат направени икономии в размер от $ 200 млрд.
„Подобрението е в резултат на стабилизирането на инвестиционната система на държавния трезор и на по-големия от очакваното обем  върнати суми от подпомогнатите банкови институции,” се казва още в съобщението на американския резерв. „Това ще спести използването на целия обем от сумата от $ 700 млрд., предвидени по програма TARP”.
Спасителната правителствена програма беше одобрена година след като финансовата криза беше вече факт в опит на правителството да инжектира пари в засегнатите банки и да предотврати да повлекат надолу цялата финансова система на страната.
„Данъкоплатците ще платят по-малко от предварително очакваното”, се казва още в информацията от трезора, цитирана от Reuters.
“Общата сума, инвестирана в банките за данъчната 2009 година ( приключила към септември) се очакваше да струва $76 млрд. Според коригираните прогнози са налице очаквания да бъде реализирана печалба от $19 млрд.”, отбелязва Reuters.



 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg