EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Спасете Шенген & видео

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Спасете Шенген & видео

mail12:10 | 04.02.2016прегледи 1090 коментарикоментари 0


Евродепутати обсъдиха ефективната защита на външните граници на ЕС по време на дебат с холандското председателство и Комисията във вторник. Нидерландският министър на външните работи Берт Кундерс каза от името на председателството на Съвета, че бежанският поток „трябва да бъде намален“. За тази цел е необходимо изпълнението на мерките, които вече са договорени, включително пренастаняването и горещите точки. Комисарят по миграцията Димитрис Аврамопулос призна, че за момента е постигнат слаб напредък в държавите членки на първа линия, както и в останалите. Списъкът със задачи е дълъг: пренастаняване, горещи точки, връщане, каза той. Относно Шенген „Комисията се подготвя за всички възможности..., но тук не става дума за края на Шенген или за отрязване на някоя държава членка.

Лидерът на ЕНП Манфред Вебер (Германия) подчерта, че ЕС се нуждае от ефективно наблюдение на границите. Той трябва да подпомогне властите и да даде на Фронтекс достъп до информационната система на Шенген. Сайед Камал (ЕКР, Великобритания) каза, че не е нужно Шенген да бъде пренаписан, нужно е да работи по-добре. 

„Събудете се! Шенген е провал, а ЕС е фиаско. Затворете границите и защитете холандците, “ каза Вики Майер (ЕНС, Холандия).

Какъв е замисълът на Шенген, как работи и каква е неговата история разказва видеото на ЕвропарлТВ. Индиректно репортажът дава отговори какво се промени и какво не се спазва по споразумението вследствие на миграционния натиск над ЕС.

Източник: ЕП


Тагове: Шенген, ЕП
 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg