EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Спад на руски туристи към САЩ и Великобритания

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Спад на руски туристи към САЩ и Великобритания

mail16:35 | 25.04.2018прегледи 1735 коментарикоментари 0


Туроператорите в Русия виждат спад в пътуванията на руски туристи към Великобритания и САЩ. спед като държавите продължават да са в дипломатическа война, заради отравянето на бившия руски агент Сергей Скрипал и обвиненията за намеса в изборите, пише руското издание The Moscow Times, цитирано от агенция Фокус.

Руските туристи изпитват значителни забавяния в получаването на визи за САЩ през последната година, заради съкращаването на персонала на американското посолство, както и наскорошното закриване консулството на САЩ в Санкт Петербург.

„Намаляване на потока от руски туристи в САЩ се очаква точно заради трудностите с получаването на визи", заяви Мая Ломидзе. изпълнителен директор на Асоциацията на туристическите оператори в Русия, по време на конференция в понеделник.

Във Великобритания цифрата на туристите намалява с 10 процента, най-вече заради намаляващата популярност на образователните програми, добави Ломидзе. Визовата политика на Великобритания, обаче, „не се е променила', уточни тя. „Не виждам никакви ограничения или допълнителни изисквания за придобиване на британски визи."

Мая Ломидзе допълни, че руските туристи пътуват до съседните страни включително Казахстан, Армения, Беларус и Грузия, за да придобият американска виза и да избегнат дългото време за чакане. Руските граждани могат да подадат кандидатура за виза и във всяка държава от Европейския съюз, обясни тя.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4101