EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Спад на оптимизма на МВФ към икономиката на САЩ

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Спад на оптимизма на МВФ към икономиката на САЩ

mail14:00 | 30.07.2010прегледи 560 коментарикоментари 0


Управителният съвет на Международния валутен фонд (МВФ) препоръчва нови мерки, които са "необходими", в подкрепа на растежа в САЩ, се посочва в документ, който Фондът публикува днес, предаде АФП.
"Тъй като сме изправени пред съживяване, което продължава да зависи от подкрепата на властите, пред засилване на рискове и значителни предизвикателства, свързани със състоянието на бюджета в дългосрочна перспектива и финансовата система, то според нас са необходими допълнителни и решителни мерки, които да позволят да се постигне траен растеж в средносрочна перспектива и да бъдат ограничени рисковете от разпространение на "заразата" в чужбина", се посочва в документа на МВФ.
Това виждане отразява мнението, изразено в понеделник от управителите на Фонда на среща, на която бе направена оценка на консултациите между Фонда и САЩ в рамките на анализа на икономиката на страната.
МВФ публикува днес доклада, подготвен от неговите служби за тази цел. Неговият тон категорично по-малко оптимистичен в сравнение с предварителни заключение, публикувани на 8 юли.
Тогава службите на МВФ заявиха, че отговорът на САЩ на кризата е бил "силен и ефикасен",  а съживяването е започнало "да укрепва постепенно".
Управителният съвет на Фонда вече не определя отговора на американските власти по този начин, а като "масиран" и отбелязва само, че икономиката на САЩ "е на път да се възстанови".
Въпреки това обаче МВФ не промени прогнозите си за растежа, които остават 3,3 на сто през 2010 година и 2,9 на сто през 2011 година.
За сметна на това обаче Фондът отбелязва, че САЩ да прекалено оптимистично настроени за възможностите си да стабилизират бюджетния си дълг до 2015 година. Освен това вашингтонската организация допълва, че САЩ ще трябва да направят  по-големи от предвижданите "корекции в бюджета".
Днес по-късно се очаква САЩ да обявят предварителни данни за брутния вътрешен продукт през второто тримесечие на годината и според мнозинството анализатори те ще отчетат поредното забавяне в темпа на възстановяване на американската икономика.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4158