EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Спад на британските заплати с 4%

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Спад на британските заплати с 4%

mail11:30 | 11.09.2014прегледи 1062 коментарикоментари 0


От всички страни членки на ЕС заплатите на британските работници са намалели най-много, пише британският в. "Дейли мирър", като се позовава на оценка на независими експерти в британската Камара на общините.
Според оповестените данни британските заплати са намалели средно с 4 процента за четири години. Само служителите в ударените от кризата Гърция, в Кипър и Португалия са били с толкова орязани заплати, твърдят експертите, анализирали данни от 26 страни членки на ЕС от общо 28 членки
Анализът е показал, че заплатите в Германия са се увеличили с 4,3 процента, а във Франция с 1,9 процента .Дори работници в бедни страни, където заплатите по принцип са много по-малки, са се радвали на голямо увеличение, като например заплатите в България, които са се увеличили с 15,1процента, а тези в Естония - с 10,9 процента, твърдят още експертите.
Новите разкрития накараха британският министър на труда в сянка Крис Лесли да предупреди, че приказките на финансовия министър Джордж Озбърн, че икономиката се оправя, не отговарят на действителността.
Същевременно новият контрольор по разходите на британските депутати Майкъл Бу предупреди премиера Дейвид Камерън, че депутатите ще си увеличат заплатата от идната година с 10 процента. Така заплатите им ще станат 74 000 британски лири, пише в. "Дейли телеграф".Според Бу британските депутати вършат важна работа и не трябва да получават мизерни пари за нея. Според Бу депутатите се нуждаят от увеличение, защото сегашните им заплати от 67 060 лири са по-ниски от заплатите на други държавни чиновници или чужди политици.Британският премиер Дейвид Камерън вече заяви, че подобно увеличение би било неприемливо.


 


Тагове: спад, заплати
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg