EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

София:Ще се строи парк "Възраждане"

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

София:Ще се строи парк "Възраждане"

mail13:00 | 28.01.2015прегледи 3083 коментарикоментари 0


Подписан бе договор за изграждане на парк „Възраждане”. Общата площ, на която ще е разположен парк „Възраждане” е около 43 декара, на които се предвижда изграждането на зелени площи, алеи, стена за катерене, амфитеатър за провеждане на културни и акционни събития, зона за циркова площадка, паркинг. Това обяви кметът на София Йорданка Фандъкова, която присъства на подписването договора „Фонд за устойчиво градско развитие на София” по линия на инициатива JESSICA. Общата стойност на проекта е над 4,2 млн. лв. Над 1,7 млн. лв. от тях са предоставени под формата на заем от „Фонд за устойчиво градско развитие на София” по линия на инициатива JESSICA. Останалите средства са от общинското дружество „Софийски имоти”.

През септември миналата година бе подписан проекта за изграждане на многофункционален спортeн комплекс „Зона Б-5“, който се намира до терена за парк „Възраждане“. В момента е в ход процедура за избор на изпълнител. Спортният комплекс е на площ от 23 897 кв.м. В него ще бъдат разположени 3 игрище за мини футбол, 3 игрища за тенис на корт, 1 игрище за плажен футбол/плажен волейбол, пързалка за кънки и хокей – синтетичен лед, игрища за стрийтбол, игрище за петанк, 8 тенис маси, игрище за деца и детска площадка.

Вече имаме реализиран проект „Женският пазар” от пазари „Възраждане”, в момента се работи по пазари „Север”. Три общински болници също защитиха финансиране по „Фонд за устойчиво градско развитие на София” по линия на инициатива JESSICA. Това е наистина една много добра възможност общинските търговски дружества, които показват капацитет, получат финансов ресурс, и заедно със собственото финансиране, което те осигуряват и могат да инвестират в градска среда”, посочи също кметът.

Очаква се строителството да започне след два месеца.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4098