EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

София:110 сдружения за саниране регистрирани

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

София:110 сдружения за саниране регистрирани

mail06:20 | 25.02.2015прегледи 1307 коментарикоментари 0


Регистрирани са 110 сдружения на собственици и още 30 са в процес на регистрация. Подадени са 18 заявления за интерес, от които 9 вече са одобрени. Те са в районите „Слатина", „Искър", „Младост", „Люлин" и др. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова по време на информационна среща с домоуправители за Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради в присъствието на министъра на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, областния управител Веселин Пенев, зам.-кмета на София Ирина Савина, арх.Влади Калинов.

Над 2800 сгради в София отговарят на условията за участие в програмата. Кметът посочи, че общината ще гарантира прозрачност на процедурите и ще помогне повече сгради да бъдат обновени.
Общината ще стимулира собствениците, които се включат в програмата, като ги освободи от такси за строителни разрешителни и им даде предимство при кандидатстване за обновяване на междублоковите пространства по програма „Зелена София”.

Само три седмици след старта на Националната програма за енергийна ефективност към Българската банка за развитие са подадени заявления за финансиране от 41 сгради. 22 са сключените договори. За останалите това предстои да бъде направено през следващите дни. Това съобщи министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова на среща за разясняване на програмата в София. Тя потвърди, че проект „Енергийно обновяване на българските домове” ще бъде завършен и е осигурена равнопоставеност между участващите в него и Националната програма за енергийна ефективност.


 


Тагове: саниране, София
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 3886