EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

София – третият най-посещаван град в България

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

София – третият най-посещаван град в България

mail10:40 | 26.10.2010прегледи 632 коментарикоментари 0


София е третият най-посещаван български град след Бургас и Варна според доклад на Евромонитор Интернешънъл, изготвен със сътрудничеството на Столична община, цитиран от Хоремаг. Сред чужденците най-чести посетители на столицата са граждани на Гърция, Германия, Италия, Великобритания, Франция и Румъния, посочва изданието на Евромонитор.
В същото време София е и най-посещаваната вътрешна дестинация с 4.1 милиона пътувания на нейната територия според Надежда Попова, анализатор туризъм към Евромонитор Интернешънъл. По думите й рецесията променя навиците за пътуване, като много столичани избират една почивка в годината или кратки почивки в близост до дома. '' По време на икономическата криза много българи остават по своите домове в отпуските си. Високата безработица е другата причина за отказ от пътувания", пояснява тя.
Промотирането на София в чужбина и предоставянето накачествена туристическа информация ще допринесат според доклада за успешното развитие на туризма. Фокусирането върху различни туристически сегменти като здравен и СПА туризъм, голф, екотуризъм и конгреси и изложения също ще спомогне за увеличаването на броя на туристите. София може да спечели и от развитието на културния туризъм като сегмент, който най-бързо се развива в света през последните години.
Отпадането на визите за руски граждани също ще допринесе значително за туристическото развитие, тъй като руските туристи са традицонен пазар за България.


 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4161