EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

София – плащаме данъци от всяка точка

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

София – плащаме данъци от всяка точка

mail10:00 | 08.12.2011прегледи 755 коментарикоментари 0


С нов софтуер ще са всички данъчни служби в София от началото на следващата данъчна кампания, съобщи пред журналисти кметът на София Йорданка Фандъкова. Той замества системата, с която е работено до момента от 1998 година, поясни тя, цитирана от БТА.
Новият софтуер е внедрен от "Информационно обслужване" АД, които са разработили продукта по поръчка на Министерството на финансите. В момента продуктът е внедрен в 42 общини, а от началото на следващата година с него ще работят още 113, като до края на 2012 година ще е във всички 264 общини в страната.
Фандъкова посочи, че през лятото на следващата година предстои свързването на всички 22 данъчни служби в София, което ще позволи плащането на данък за различни райони на едно място. От началото на данъчната кампания за 2012 година всички данъчни служби ще имат и ПОС-терминали за плащане по безкасов път.
Системата е значително по-бърза от предишната, като сега за 20 секунди излизат всички данни за един имот, докато при предишната система това е отнемало 10 минути.
С новите известия за данъците софиянци ще получават индивидуален номер, който ще замести ЕГН-то за една собственост. Чрез този номер ще може да се заплаща дължимият данък, а вместо него може да се използват датата, месецът и годината на раждане на лицето. Внедряването на софтуера струва 290 хиляди лева, които се плащат от Министерството на финансите, каза Чавдар Тодоров от "Информационно обслужване". Фандъкова поясни, че системата ще бъде обвързана с бъдещата интегрирана система за електронна община.
През март ще бъде готово предложението за критерии за зонирането на имотите в София, каза заместник-кметът по финансите Дончо Барбалов.


 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1037