EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

София ще вземе заем за нови автобуси

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

София ще вземе заем за нови автобуси

mail16:30 | 12.08.2014прегледи 1547 коментарикоментари 0


В Софийската община се проведе обществено обсъждане на намеренията за поемане на общински дългосрочен дълг, свързан с изпълнението на Проект за обновяване на транспортните средства в София.
Проектът на общината бе представен от заместник кметовете Любомир Христов и Дончо Барбалов.
Предложеният проект включва закупуване на около 110 автобуса и 5 трамвайни мотриси и изграждане на интелигентна система за управление на трафика. Системата ще позволи подобряване , както на пропускателна способност на кръстовищата, така и ще помогне за осигуряването на бързо преминаване на превозни средства със специален режим на движение.
Със закупуването на нови автобуси ще се гарантира изваждането от употреба на автобуси, производство между 1976 и 1996 година, каза зам. кметът Христов. С новите превозни средства се постигат няколко ефекта: подобряване на комфорта на пътуване за гражданите, ефект върху околната среда и икономическа ефективност. Разходите по обслужване на дълга на общината са значително под законовия максимум от 15%, каза зам. кметът Барбалов и подчерта, че заемите на общината са изключително с инвестиционна насоченост и са от международни финансови институции.

 


Тагове: София, заем
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4097