EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

София: Фармацевтичен завод за 75 млн. лева

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

София: Фармацевтичен завод за 75 млн. лева

mail07:45 | 18.06.2013прегледи 1043 коментарикоментари 0


Открит е новият високотехнологичен завод за твърди лекарствени форми на „Софарма”. На официалната церемония присъства и посланикът на Ирландия Н.Пр. Джон Роуан. Неговата страна е настоящият ротационен председател на ЕС, а посланик част от машините в завода на стойност близо 4 млн. лева са закупени със средства, спечелени по европейски проект за конкурентоспособност.
Идейният проект за новия завод получи сертификат за Инвеститор първи клас през 2007 г. от Българската агенция за инвестиции.

Изграждането на завода е последната стъпка в модернизирането на всички производствени мощности. Проектът е изпълнен в съответствие с най-високите европейски изисквания за производство – добра производствена практика (Good manufacturing practice - GMP). По този начин българското фармацевтично производство се нарежда до най-високите стандарти в световното и европейско високотехнологично производство.
Инвестицията в новата мощност е на стойност 75 млн. лева. Строежът на новия комплекс продължи две години и половина и в неговите рамки са включени завод за твърди лекарствени форми с разгъната застроена площ от 21 280 м² и лабораторно административен комплекс с площ 5 000 м².
Заводът за твърди лекарствени форми е с капацитет 4 милиарда таблетки годишно и ще осигури 420 нови работни места. zoom_sss
Оборудването в завода е последно поколение и е доставено от водещи европейски производители, сред които Bosch, Klockner, Uhlmann, LBBohle, FETTE, ESCO, Mediseal и др. Всички машини са снабдени с автоматични системи за контрол на качеството в реално време и могат да генерират във всеки момент електронно досие на продукцията. Внедрените инсталации и оборудване са енергоефективни и отговарят на най-високите съвременни стандарти за екологично производство и защитена работна среда.
Лекарствата, произведени в новия завод, ще бъдат реализирани както на местния, така и на външните пазари. Дружеството има водещи позиции на традиционните си пазари като Русия, Украйна, Казахстан и Полша. Компанията бележи значим ръст на по-новите пазари, сред които са Турция, Сърбия и Босна и Херцеговина. Стратегията е насочена и към нови пазари като Австрия, Италия, Финландия и други. През първото тримесечие на 2013 г. компанията има ръст на печалбата на консолидирана база с 6.4 млн. до 18.6 млн. лв., както и повишение на продажбите с 8.3% на годишна база до 187.608 млн. лв.

 


Тагове: Софарма, завод
 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1048