EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

София: Тротоарно право пада наполовина?

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

София: Тротоарно право пада наполовина?

mail18:05 | 08.06.2021прегледи 684 коментарикоментари 0


Като мярка в подкрепа на бизнеса, столичните общински съветници от ГЕРБ-СДС предлагат таксата "тротоарно право" за заведенията да падне наполовина, информират от БХРА. Браншовата организация допълва, че общинските съветници предлагат и удължаване на облекченията.
Зам.-председателят на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация Атанас Димитров заявил на среща със съветниците, че вече над година организацията настоява за пакет за мерки за подпомагане на най-засегнатите представители на туристическия сектор - заведения, ресторанти, кафенета и хотели в София. Подобни облекчения от страна на общината са от жизненоважно значение за оцеляване на сектора, а и ще подпомогнат впоследствие бюджета на столицата, защото никой няма полза от евентуални фалити.
Предвижда се новите мерки за подпомагане на бизнеса да влязат в сила до 1 октомври 2021 г., като едновременно с това общинските съветници предлагат и пълно освобождаване от наем за бизнеси, които изцяло се е наложило да спрат дейността си.
От БХРА информират, че общината планира намаляване на дължимите обезщетения или наеми на всички, които имат спад в оборота, като отстъпката ще е различна и ще зависи от намалението в приходите.
При спад в оборота над 50 процента в сравнение с период на 2019 г., отстъпката се предвижда да е наполовина. При спад в оборота между 20 и 50 процента в сравнение със същия период на 2019 г. отстъпката е предвидено да е една пета. За занаятчии фиксираната отстъпка ще е 50 процента, а за земеделските производители - 20 процента.
Предлага се също пълно освобождаване от задължението за заплащане на наем на на територията на кооперативни пазари и цветни борси, в случай че са преустановили дейността си.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg