EUR 1.9558
USD 1.7957
CHF 2.0346
GBP 2.2899
CNY 2.4953
you tube
mobile version

София: Средна цена на имот 1090 евро кв.м.

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

София: Средна цена на имот 1090 евро кв.м.

mail07:10 | 06.12.2019прегледи 1134 коментарикоментари 0


Все повече хора търсят жилища в северните и западните райони на София, отчетоха експерти на дискусия, организирана от Imoti.net. „Някои клиенти се насочват към по-крайни квартали, защото инфраструктурата в част от най-желаните райони не е привлекателна“, заяви Добромир Ганев, председател на Национално сдружение „Недвижими имоти“.

Зам.-кметът на „Нови Искър“ Златко Златев заяви, че в управлявания от него район масово се търсят жилища под наем. Кметът на район „Кремиковци“ Лилия Донкова подчерта, че спокойствието е главната причина хората да избират жилище в по-краен квартал.

Въпреки положителната тенденция за развитие на имотния пазар в северните и западните райони, статистиката показва, че най-желаните квартали за покупка на жилище в София остават „Лозенец“, „Стрелбище“, „Гоце Делчев“ и „Малинова долина“.

Средната цена на апартаментите в столицата е под 1100 евро кв.м., а най-търсени са просторните жилища ново строителство. „Жилища с цена до 1000 евро кв.м. са доста приемливи за клиентите. Сделките с имоти се увеличават, защото доходите на хората нарастват, а лихвите по кредитите са ниски“, отчете Полина Стойкова, изпълнителен директор на агенция Bulgarian Properties.

Проучване на Пощенска банка показва, 55% от хората, които нямат собствено жилище плануват да закупят такова. Средностатистическият потребител на жилищен кредит е мъж между 30 и 40 години, с доход до 2000 лв. 

„През деветмесечието на годината най-търсени в София са били тристайните жилища. Средният размер на търсения ипотечен кредит е нараснал с 10%“, заяви   Николай Лазаров, началник управление „Продажби и индивидуално банкиране” в Пощенска банка


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg