EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

София преподписа с автобусен превозвач

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

София преподписа с автобусен превозвач

mail06:50 | 23.11.2015прегледи 1497 коментарикоментари 0


Договорът на фирма "Карат С" за обслужване на пет автобусни линии на масовия градски транспорт се удължава с една година. Това реши Столичният общински съвет /СОС/ на първото си редовно заседание, предаде БТА.

Става въпрос за автобусните линии - 4, 30, 42, 84 и 90.

Заместник-кметът по транспорта Любомир Христов, вносител на доклада, обясни пред журналисти, че процедурата за доставка на 40 нови автобуси по тези линии се осъществява от края на миналата година от "Столичен автотранспорт" ЕАД. Процедурата обаче се обжалва на няколко фази в съда и във връзка със съдебната ваканция през лятото към настоящия момент столичният автотранспорт няма на разположение допълнителни автобуси, с които да се поеме обслужването на тези пет линии с нужното качество, каза Христов. Наличните резервни автобуси не отговарят на нужното качество и изискванията, така че да може да бъде гарантирана услугата. Затова предложихме на СОС да одобри решение, с което да бъде удължен действащият договор по тези пет линии до доставката на новите автобуси, посочи зам.-кметът.

Той очаква до средата или края на декември да излезе окончателното решение на Върховния административен съд. След това е необходимо около месец процедурно време за подписване на договор и до шест месеца за доставка на първите партиди автобуси. До следващото лято "Столичен автотранспорт" ще може да встъпи в обслужване на линиите без това да се отрази отрицателно на пътниците, посочи още Любомир Христов.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 905