EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

София: Отлага се решението за нискоемисионни зони

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

София: Отлага се решението за нискоемисионни зони

mail18:02 | 20.09.2022прегледи 966 коментарикоментари 0


Столичният общински съвет (СОС), на първото си заседание след лятната ваканция, отложи обсъждането на Наредба за създаване на зони с ниски емисии на вредни вещества в атмосферния въздух на територията на Столична община.

Очаква се наредбата да бъде отново на вниманието на общинските съветници на следващата редовна сесия на СОС, която ще бъде след изборите, на 6 октомври.

Целта на наредбата е да се намалят източниците на замърсяване на въздуха в създадени от общината зони с ниски емисии на вредни вещества, като се ограничи движението на моторни превозни средства, категоризирани в екологични групи в определени дни, когато замърсяването на въздуха е най-голямо.

В началото на заседанието председателят Георги Георгиев пожела успех на своите колеги и ги призова за отговорно отношение в оставащата една година до края на мандата. „Навлизаме в последната година от мандата на този общински съвет. В качеството ни на зрелостници, искрено се надявам да запазим и използваме инерцията и отговорността от края на предходния политически сезон, за да може тази кинетична енергия да заработи в името на по-светлото бъдеще на нашия град", заяви Георгиев.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4150