EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

София: Нова апаратура в 3 болници чрез JESSICA

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

София: Нова апаратура в 3 болници чрез JESSICA

mail14:00 | 15.07.2014прегледи 1237 коментарикоментари 0


Договори за проектно финансиране чрез предоставяне на заем между „Фонда за устойчиво градско развитие на София” ЕАД и три общински болници: Първа МБАЛ ЕАД, Първа АГ “Света София“ ЕАД и Четвърта МБАЛ ЕАД бе подписан днес в присъствието на кмета на София Йорданка Фанъдкова и зам. кметът проф. Стоян Тонев.
Материалната база на здравните заведения и апаратурата е много важна, каза кметът на София Йорданка Фандъкова. Столичната община съфинсира медицинските дейности в столичните болници със 8 милиона лева .
Фондът за устойчиво градско развитие предоставя 1.5 млн. лева като 750 хил. лева от договорения ресурс са осигурени по линия на Оперативна програма „Регионално развитие” 2007-2013 чрез Холдинговия фонд по инициативата JESSICA за България, а останалите 750 хил. лева са средства, осигурени от фонда.
Проектът предвижда закупуване на 6 високотехнологични медицински уреда за Първа МБАЛ-София ЕАД“. Общата стойност е 700 хил. лева, като болницата участва със собствен принос в размер на около 17%. Реализацията на проекта ще предостави на болницата нови възможности за диагностициране и опериране чрез нов, по-безболезнен и неинвазивен начин. Със средства от фонда ще се извършат ремонтни дейности в сектор „Операционни зали“ и ще бъде закупена нова медицинска апаратура в „Първа специализирана акушеро - гинекологична болница за активно лечение “Света София“ ЕАД.
В Четвърта МБАЛ също така ще бъде закупена и доставена нова медицинска апаратура Стойността на проекта е 600 хил. лв., от които 100 хил.лв. се осигуряват от болницата. В резултат на проекта се предвижда съкращаване на следоперативния престой на пациентите в Хирургично отделение и в Урологично отделение./ПЦ Столична Община
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg