EUR 1.9558
USD 1.8118
CHF 1.9990
GBP 2.2736
CNY 2.5044
you tube
mobile version

София може да остане без билбордове

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

София може да остане без билбордове

mail13:46 | 17.05.2010прегледи 1023 коментарикоментари 0


“Ако до есента конкурсът за отдаване под наем на общинските терени за реклама не се проведе и не се въведе ред, ще свалим всички билбордове в София.”
Това се закани пред “24 часа” кметът на София Йорданка Фандъкова. Тя е категорична, че на хаоса с външната реклама в София трябва да се сложи край.
“Общината няма интерес сегашното състояние да продължава, защото не получаваме приходите от реклама, които сме заложили в бюджета. Това е общинско имущество, в криза сме и сме длъжни да направим всичко, за да си получим планираните приходи”, мотивира решението си Фандъкова.
Затова всички билбордове в столицата, които не отговарят на законовите изисквания, ще бъдат свалени, ако конкурсите не тръгнат до септември.
На практика обаче конкурсите може да не приключат до края на годината, защото одобрението на документите се бави в комисиите на общинския съвет.
Аз моята работа съм си я свършил още през февруари, предупреди също преди дни главният архитект на София Петър Диков.
Според решението на общинския съвет конкурсите трябва да се проведат до края на септември. Това е поредното удължаване на срока, след като предишният - до края на миналата година, не беше спазен.
Организацията на конкурсите започна, след като миналата есен наредбата за външната реклама в София влезе в сила. Целта е да се въведе ред и общината да увеличи минимум 3 пъти приходите си от реклама. Конкурсите ще са два, а площите ще се ползват за период от 5 години.
Готова е схемата за разполагане на билбордовете, в която за тях са отредени 1240 места. Рекламните елементи и позициите са разделени в по 10 пакета за всеки конкурс.
   


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg