EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

София иска още помощи за тютюнопроизводители

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

София иска още помощи за тютюнопроизводители

mail14:10 | 10.12.2010прегледи 822 коментарикоментари 0


Министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов поиска пред еврокомисаря по земеделие Дачиан Чиолош създаване на мярка за подпомагане на тютюнопроизводителите по Програмата за развитие на селските райони, съобщиха от министерството.
Министър Найденов е обяснил, че ще се търсят резерви за подпомагане на тютюнопроизводителите в най-бедните региони на страната. Изправени сме пред социална криза в тези региони заради спирането на субсидиите, е посочил министърът.
Найденов е поискал подкрепа и за прехвърляне на средства от мерките със слаб интерес по ПРСР към тези с по-голям. Дачиан Чиолош е обяснил, че няма проблем да се прехвърлят средства на национално ниво между мерките в една ос. Ако искате обаче от една ос към друга трябва да ни представите сериозни аргументи, е казал еврокомисарят.
Двамата са разговаряли още за искането на България и Румъния за изравняване на директните плащания по-рано през следващия програмен период през 2014 година, както и за бъдещето на Общата селскостопанска политика.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg