EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

София: Изтича гратисния период за винетки

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

София: Изтича гратисния период за винетки

mail16:15 | 28.09.2012прегледи 568 коментарикоментари 0


На 1 октомври изтича гратисния период за издаване на винетни стикери, припомнят от Центъра за градска мобилност. Според новите правила за паркиране - от 1 септември живеещите на територията на „Синя” и „Зелена” зони в София могат да паркират по постоянен адрес с винетни стикери. От Столичната община беше удължен до 1 октомври срокът за издаване на винетни стикери, в който правоимащите могат да си подадат документите за издаване на стикери. По време на гратисния период живеещите в зоните имат възможност да паркират по постоянен адрес без винетен стикер, като контрольорите на Център за градска мобилност по служебен път проверяваха автомобилите дали имат подадени документи. Гратисният период изтича на 1 октомври и след тази дата живеещите в Синя и Зелена зона ще могат да паркират само с винетните стикери, залепени на стъклото.
Двете бюра за прием на документи за издаването на винетни стикери - на ул. „Будапеща” 17 и на пл. „Възраждане” 1 ще работят и на 29 и 30 септември. На 29.09./събота/ бюрата ще са отворени от 08:30 до 18:00 ч., а на 30.09./неделя/ от 09:00 до 16:00 ч. Тъй като банковите клонове не работят в неделя, на 30.09 ЦГМ осигурява и работеща каса в бюрото на ул. „Будапеща“ 17, където ще могат да се получат издадените винетни стикери.
Заявлението за издаване на винетен стикер може да се подаде и по електронен път чрез сайта на ЦГМ http://www.sofiatraffic.bg Столична община облекчи и процедурата по издаване на винетни стикери, като за подаването на заявлението са необходими само три документа. Това са копие от нотариален акт или договор за наем, регистрационен талон на автомобила и лична карта. Разшири се и обхватът на хората, които имат право на стикер. Освен собственици на имот вече наемателите, както и ползвателите на лизингови автомобили, живеещи в центъра, също да могат да кандидатстват за винетен стикер.
Винетните стикери дават възможност на живеещите в Синя и Зелена зона да паркират преференциално в рамките на няколко улици в конкретната подзона по местоживеене. Стойността на стикера е 150 лв. за една година за „Синя зона” за първи автомобил и 100 лв. за една година за „Зелена зона”. „Синя зона” е с работно време от 8 до 19ч., а в събота от 8 до 14 ч. Зелена зона е валидна в работни дни от 8 до 19 ч. и е безплатна в събота и неделя.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg